Geen producten (0)

Aroy-D Longan in Syrup

€ 4,95
Op voorraad
Omschrijving

De longan wordt ook wel ‘de kers van Azië’ genoemd. De vrucht wordt daar in grote hoeveelheden door de plaatselijke bevolking gegeten. De longan heeft een muskaatachtige smaak en is zoeter en aromatischer dan de lychee en de ramboetan. De longan is iets kleiner dan de lychee, maar heeft dezelfde geschubde schil. De schil is aanvankelijk oranje, maar verkleurt al binnen 24 uur na de oogst tot beige tot bruin. Binnenin het glazige, witte vruchtvlees zit een bruine pit. Hieraan heeft de longan zijn beeldende bijnaam 'drakenoog' te danken.

Kwaliteit

Alleen longans met een steeltje en een onbeschadigde schil aanbieden. Controleer de kwaliteit bij ontvangst van longan door te kijken.

Bewaren & houdbaarheid

Let op, alleen longans met een steeltje en een onbeschadigde bruine schil kopen. Let goed op schimmel rond het steeltje. Bewaar longans in de koelkast; hier is hij ongeveer 2 weken houdbaar.

Schoonmaken

Pel de longan.

Smaak & toepassingen

De longan heeft een muskaatachtige smaak en is zoeter en aromatischer dan de lychee en de ramboetan. Eet de longan zo of verwerk ze in een fruitsalade.

Achtergrondinformatie

De herkomst van longan is niet precies duidelijk. Sommigen zeggen dat longan afkomstig is uit Zuid-China en anderen zeggen dat longan afkomstig is uit Zuidwest-India en Sri Lanka. De Longan wordt vooral uit Thailand geïmporteerd

Facebook Linkedin Pinterest Twitter