Geen producten (0)

Aroy-D Lychee in Syrup

€ 4,95
Op voorraad
Omschrijving

Lychee heeft een vrij stevige, ruwe schil die fel rozerood van kleur is. Het sappige vruchtvlees is glazig wit en ligt om een langwerpige, glimmende niet rauw te eten pit (de pit wordt wel geroosterd gegeten). Lychee heeft een zoete, kruidige smaak. Lychee komt van oorsprong uit China en groeit in trossen van 5 tot 30 stuks aan bomen die wel 20 meter hoog kunnen worden. Lychees zijn beschikbaar uit Zuid-Afrika, Madagascar, Thailand en Israël.

 Kwaliteit

Lychee hoort een rode, stevige schil te hebben. Een bruine schil geeft aan dat de lychee is uitgedroogd. Controleer de kwaliteit door te kijken.

Bewaren & houdbaarheid

Lychees kunnen in de koelkast circa 2 weken worden bewaard. Laat voor consumptie, indien gewenst, de lychee op kamertemperatuur komen.

Schoonmaken

Pel de vrucht.

Smaak & toepassingen

Lychee heeft een zoete, kruidige smaak. Eet het vruchtvlees vers, eventueel besprenkeld met likeur of serveer het met ijs en slagroom. Verwerk het vruchtvlees in fruitsalades met meloen, mango en frambozen of in salades met bijvoorbeeld eikenbladsla en krulandijvie of in sauzen. Het vruchtvlees en het sap passen uitstekend bij vis- of vleesgerechten. Het vruchtvlees is ook heerlijk als borrelhapje met een stukje camembert of roquefort en kan worden gebruikt in cocktails, sorbets en bij ijs

Facebook Linkedin Pinterest Twitter