Geen producten (0)
 

ReMais Maismeel Fioretto Yellow

€ 2,50
Op voorraad
Omschrijving

Polenta is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht gemaakt
van griesmeel van maïs. Naast in Noord-Italië wordt het gerecht ook als
authentiek beschouwd in delen van Zwitserland (met name Ticino) en Oostenrijk.
Van oorsprong is polenta een gerecht voor arme mensen. Inmiddels kan het ook in
betere restaurants op het menu worden gevonden.

Polenta maken kan door de maïs te malen tot maïsmeel en dat in bijna kokend
water te strooien. Dit geheel dient 50 tot 60 minuten te koken, waarbij continu
wordt geroerd, zodat de pap glad wordt en niet aanbrandt. Meestal wordt de
polenta thuis bereid door voorgekookte griesmeel met een bouillon te mengen en
daarna ongeveer een kwartier te koken. Hierdoor ontstaat een soort pap die
indikt bij afkoeling. Afgekoelde polenta kan men in stukken snijden en zo
serveren.

Funchi

Funchi is een maïsgerecht dat lijkt op Polenta. Het wordt op de Nederlandse
Antillen veel gegeten als vervanger van aardappels of rijst. De gekookte en
gestijfde substantie wordt tussen twee borden samengedrukt en daarna in blokjes
gesneden en opgediend. De funchi die over blijft wordt later krokant
opgebakken.

Facebook Linkedin Pinterest Twitter